OFİS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

OFİS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Temiz ve düzenli bir ofis, görsel olarak daha çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda müşteriler üzerinde iyi bir izlenim bırakır ve çalışanların üretkenliğini artırır. İş yerinde mutfak, merdivenler, tuvalet gibi tüm alanların temiz olması, fiziksel ve ruhsal sağlık açısından da önemlidir. İyi bir şekilde temizlenen ofislerde, haftalık temizlik süresinde azalma olacağı için zamandan tasarruf sağlanabilir. Ofis temizliğinde kullanılan materyaller titizlikle seçilmelidir. Temizlik öncesinde bir ihtiyaç listesi yapmanız işinizi kolaylaştırabilir. Ofis temizliği için hazırlamış olduğunuz listedeki tüm ürünlere, tek bir platform üzerinden ulaşıp süreci daha pratik hale getirmek için Ofmark’ı tercih edebilirsiniz. Kolay ve anlaşılır arayüzü, geniş ürün yelpazesi, güvenli alışveriş gibi olanaklarıyla öne çıkan Ofmark’ta, ofis temizlik ürünleri kategorisini ziyaret ederek ihtiyacınız olan malzemelere ve daha fazlasına erişmeniz mümkün. Hazırlıklar tamamsa göreve başlayabilirsiniz.

1. Adım: Dağınıklığın Giderilmesi, Toz Alma

Ofisler genel olarak dosya ve evraklar nedeniyle kolayca dağınık hale gelir. Raflarda, masaların üzerinde dağılmış kağıt ya da dosyaları toparlamalısınız. Kaba çöpleri toplayıp çöp kovası içine atabilirsiniz. İş yeri temizliği sırasında çöp kovaları düzenli şekilde kontrol edilmeli, eskiyenler yenileri ile değiştirilmelidir. Ofmark’ın ofisler için uygun olan çöp kovaları daha uzun ömürlü bir kullanım sunar. Günlük ofis temizliği adımlarından bir diğeri de toz alma işlemi. Monitörler, klavyeler, masalar ve raflar en çok toz tutan yerlerdir. Tüm ofis ekipmanlarını ve mobilyaları, kaliteli bir mikrofiber temizlik bezi ile silebilirsiniz.

2. Adım: Zemin Temizliği

İş yeri zemin temizliği için ilk adımda süpürme işlemi yapabilirsiniz. Nemli bir paspas ile zemini temizleyip sonrasında mop işlemi uygulamak, tüm zeminler için en ideal temizlik yöntemi kabul edilir. Ofis zemininin türüne uygun olan paspas, mop ve yüzey temizleyici seçtiğinizden emin olmalısınız. Aksi halde zemin zarar görebilir. Süpürme işleminin ardından, zemine paspas yapmak için hazırlanabilirsiniz. Temizlik kovasına ılık su ve yüzey temizleyici ilave etmelisiniz. Ortamın daha da hijyenik olmasını sağlamak için Ofmark’ın çamaşır suları ürünlerinden birini tercih edebilir, kusursuz bir zemin temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Zor lekelerle karşılaşırsanız leke çözücü kullanabilirsiniz. Leke çözücüyü uygulayıp bir süre bekledikten sonra temizlik bezi ya da paspas ile lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz. Tüm zemine paspas işlemi yaptıktan sonra mop ile kurulama adımına geçebilirsiniz.

3. Adım: Tuvalet-Lavabo Hijyeni

Çalışanların ve müşterilerin sağlığı için tuvalet ve lavabo temizliği çok önemlidir. Tuvaletler yoğun bir trafik alanıdır ve her gün temizlenmesi gerekir. Tuvalet temizliği için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Klozete Cif krem döküp iyice fırçalamalısınız.
  • Klozetin kapağını ve dış çevresini çamaşır suyu ilave edilmiş su ile silebilirsiniz. Tüm temizlik işleminde olduğu gibi, burada da mutlaka temizlik eldiveni kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • Temizleme işlemi bitince su ile klozeti iyice durulayabilirsiniz.
  • Lavabo ve tezgah alanlarına da aynı şekilde fırçalama işlemi yaptıktan sonra durulamalısınız.
  • Son olarak zemini paspaslayıp mop uygulayabilirsiniz. Tuvalet zemininde fark yaratmak için Ofmark’ın mop ürünlerini kullanabilirsiniz.

4. Adım: Ortak Alan Temizliği

  • Ofiste ortak alan temizliği için varsa buzdolabından işe başlayabilirsiniz.
  • Buzdolabının içinde küflenmiş ya da koku yapan yiyecek varsa çöpe atmalısınız. Buzdolabının dışını nemli bir bezle sildikten sonra mikrofiber bezle kurulayabilirsiniz.
  • Tezgahları, masaları ve sandalyeleri iyice silip parlatmalısınız.
  • Mikrodalga fırın varsa aynı şekilde silme işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Oturma yerlerinde toz, kırıntı ya da leke olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • En son çöpleri atarak temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz.
  • Duvarlarda leke ve kir varsa uygun bir malzemeyle temizleme işlemi yapabilirsiniz. Ofmark’ta bulunan kir ve leke sökücüler ile bu alanda harika bir hijyen yaratabilirsiniz.