Buharlı Temizleyici ile Ev Temizliği

Buharlı Temizleyici ile Ev Temizliği

Evinizdeki hemen her yüzeyi buharla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Buhar, temizlik teknolojisinde en son gelinen noktadır: Dezenfekte eder, temizler ve kötü kokuları giderir. Neden bu yeni yöntemi kullanmayı denemiyorsunuz? Bu yazıda sizinle buharlı temizlik yönteminin temel özelliklerini paylaşacağız.

Buharlı temizleyiciler fırın, deri, fayans, ayna, halı ve pencere gibi birçok yüzeyde kullanılabilir fakat bütün buharlı temizleyiciler aynı işlevi görecek şekilde geliştirilmemiştir. Kullanırken oluşabilecek kazaları önlemek için buharlı temizleyicilerin kullanma kılavuzundan yararlanmanız gereklidir.

Buharlı Temizlik: Nasıl Çalışır?

Buharlı temizleyiciler kullanması oldukça kolay olan yeni temizlik yöntemidir – fakat birçok insan nasıl çalıştığını merak eder. Açıklaması ise basittir: Buharlı temizleyiciler makinenin çeşidine göre iki şekilde çalışır.

  • Kuru buharlı temizleyici: Çalışma şekli buharlı pişiriciye benzer. Su, kaynama noktasına gelir ve makine buhar üretmeye başlar. Bu işlem her bir litre su için sadece birkaç dakika alır. Doğruca sıcak su kullanırsanız, buharla temizleme işlemi hızlanacaktır.

  • Soğuk buharlı temizleyici: Bu makineler suyu kaynatmadan çalışırlar, yani buhar sadece nemlidir, sıcak değildir. Soğuk buharlı temizleyicinin dezavantajı ise, kuru buharlı temizleyicilerden daha fazla su tüketmesidir. Suyun derecesinden dolayı, küf ve bakterileri yok edemezler.